Nog even geduld (Corona)

 

Afgelopen week kondigde ons kabinet een versoepeling aan, waarin kinderen tot 12 jaar meer in teamverband mogen gaan sporten. Ook jeugd tussen de 13 en 18 jaar mag weer gaan trainen, mits wordt voldaan aan de 1,5 meter afstand.

Binnen de gemeente Oss is het SEC verantwoordelijk om voorstellen van clubs in behandeling te nemen. Momenteel werken we ons voorstel uit richting het SEC. Pas na goedkeuring van ons voorstel, kunnen we de trainingen hervatten.

Om alvast een tipje van de sluier te lichten, ons voorstel is om de jeugd in de leeftijdscategorieën van de Kangoeroes, F-, E- en D-pupillen weer te laten trainen, mits de trainers/coaches ook bereid zijn om de trainingen te verzorgen. Uiteraard verplichten we ook niemand om te komen trainen. Verder zullen we alle veiligheidsvoorschriften in acht nemen.

Voor jeugdleden in de leeftijdscategorie 13 tot en met 18 jaar hebben we besloten de trainingen voorlopig nog niet te hervatten. We hebben verschillende scenario’s bekeken, maar zien geen mogelijkheid om deze jeugd een kwalitatief goede training te kunnen bieden waarin men 1,5 meter van elkaar kan houden. Gezondheid staat in deze voorop, de middelbare scholen zijn immers ook nog gesloten.

We hopen jullie snel weer te kunnen informeren!

Met sportieve groet,

 

Bestuur KV DOT