In memoriam: Ina Abrahams

Vol ongeloof ontvingen we het droevige bericht dat Ina Abrahams is overleden. Met haar overlijden moeten we afscheid nemen van een korfbalicoon in Oss.

 

Ina begon met korfballen bij Organon en stapte nog voor de fusie met haar hele gezin over naar DOT. Het werk dat zij verrichtte voor de club is onbeschrijfelijk, Ina was ontzettend belangrijk voor het jeugdkorfbal in Oss. De wijk in en in het centrum staan om nieuwe leden te werven, schoolsport, het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, niks was Ina te gek om te zorgen voor nieuwe aanwas bij onze vereniging. Die nieuwe aanwas wilde ze dan ook maar al te graag zelf trainen en coachen. Jarenlang was ze verantwoordelijk voor de welpen en later voor de F-jes. Veel (oud)leden kunnen zich vast nog wel haar bus herinneren waarmee ze het hele team op zaterdag op pad nam. Ook bekleedde ze jaren de functie van wedstrijdsecretariaat.

 

Ook nu was Ina nog actief in de School Actieve Vereniging, waarbij ze betrokken was bij de organisatie van de Giga Kangoeroe Klupdag, contactpersoon was voor de Try-Out-Sports en ze nog altijd met de bus de materialen reed als er gymlessen gegeven werden om zo nieuwe leden te werven. Vorige maand werd er nog druk vergaderd over hoe we nu leden konden werven in deze lastige tijd. Ina had er altijd wel ideeën over.

 

Niet gek dat we Ina enkele jaren geleden benoemde tot lid van verdienste. Afgelopen maand bereikte Ina nog een mooie mijlpaal, 60 jaar lid. Afgelopen zaterdag besloten we Ina daarom thuis te gaan verrassen, maar ze was niet thuis hoorde we van de overbuurvrouw, die de bloemen, wijn en oorkonde aannam om deze bij haar thuiskomst alsnog te overhandigen.  

 

Ina is altijd een trouw lid van onze vereniging geweest. Met haar borduurbedrijf was ze ook nog eens sponsor van de club. Velen kennen haar ook als supporter langs de zijlijnen. Ze miste zelden een wedstrijd van haar kinderen en kleinkinderen. Zelfs afgelopen augustus kwam ze, samen met Willy, nog naar Eindhoven om haar kleinzoon aan te moedigen.

Het lijkt nog maar zo kort geleden.

 

Ina, we gaan je enorm missen en zullen niet vergeten wat je voor ons hebt betekend.

Wij wensen iedereen en in het bijzonder haar man Willy, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte de komende periode met dit grote verlies.

 

Namens korfbalvereniging DOT Oss, 

Het bestuur