Trainen in Corona-tijd

Allereerst nog allemaal de beste wensen voor 2021. Hopelijk een beter jaar voor ons allen.  

 

Er is de afgelopen weken geïnventariseerd of er animo is om buiten te trainen deze tijd. Die is er. Daarom zullen we vanaf vrijdag 8 januari de trainingen gaan hervatten. Dit is mogelijk, maar wel met een aantal maatregelen, namelijk: 

• Trainingen zullen buiten op onze velden plaatsvinden.  

• Jeugdteams tot en met de A mogen trainen zoals "normaal", seniorenteams mogen enkel in tweetallen trainen en iedereen dient 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Een trainer is hier toegestaan, maar mag niet de hele groep tegelijk aanspreken. Groepsinstructie aan meerdere senioren tweetallen in één keer mag niet. 

• Kleedkamers en kantines blijven gesloten. Alleen de toiletten zijn open voor uiterste nood.  

• Bij aankomst wordt iedereen geregistreerd en iedereen ontsmet de handen voor en na de training. 

• Ouders en publiek zijn niet toegestaan op het terrein. 

• Maximaal 5 minuten voor je training het terrein op, maximaal 5 minuten na je training van het terrein af.  

Concluderend: het komt er kort gezegd op neer dat we teruggaan naar hoe het was voordat we de zaal ingingen. Zo blijft het uiteraard ook de norm dat mensen met klachten thuisblijven. Een gezondheidscheck is verplicht. Dit kan door bij aanvang van de training te vragen of iemand klachten heeft. Wanneer dit het geval is, dienen deze mensen direct naar huis te gaan. 

 

Het was, is en blijft uiteraard een vrijwillige keuze om deel te nemen aan de training. Wij willen jullie als club de mogelijkheid geven om te sporten wanneer jullie dat willen. Als iemand dit niet wil, is het hun goed recht om die keuze te maken.  

 

We starten pas op vrijdag 8 januari omdat we op woensdag 6 januari een Webinar Technisch Beleid houden. Hier leggen we jullie voor wat we tot nu toe hebben gedaan en halen we feedback op. Mocht je geïnteresseerd zijn, mail dan naar wouter_vanaanholt@hotmail.com en hij zal zorgen dat je een link ontvangt voor woensdagavond om 19.30 uur.  

 

Gezocht: corona-coördinatoren om tijdens de woensdag- en vrijdagtrainingen te zorgen dat alles volgens de richtlijnen verloopt. Uitleg ontvang je van ons. Het kan onder de trainingstijd van jouw kind. Aanmelden graag via corona@kvdot.nl. Als we geen coördinatoren hebben, kunnen de trainingen jammer genoeg niet doorgaan.  

 

Blijf gezond en een sportieve groet, 

Bestuur KV DOT