Overstappen naar het DWF - Digitale Wedstrijd Formulier

Als eerste:

De eerste stap is uiteraard de app downloaden (Sportlinked) en jezelf daar aanmelden. Hierbij heb je je relatienummer van de KNKV nodig. Daarna moet je nog een aantal zaken instellen, maar dit wordt duidelijk aangegeven en wijst zichzelf.

 

Als speler:

Bij het wedstrijdprogramma van je eigen team kun je bij elke wedstrijd onderaan het digitale wedstrijdformulier openen. Door vervolgens op het DOT logo te tikken kun je de spelers toevoegen/wijzigen, een aanvoerder aanwijzen en de wissels doorgeven. Dit alles kun je opslaan door op vorige te klikken (er wordt gevraagd of je op wil slaan). Hierna kun je het doorsturen naar de official/scheidsrechter, waardoor je het zelf niet meer kunt wijzigen. Je kunt alleen nog na de wedstrijd de wissels aangeven (maar dit kan de scheidsrechter ook doen, als ze ingevuld moeten worden).

Mocht het zo zijn dat er spelers meegaan die niet standaard in het team zitten, kun je deze toevoegen door op het scherm voor het opstellen van de basisspelers rechtsboven op het poppetje met jet plusje te tikken. Dan kun je spelers binnen de club zoeken en voor deze wedstrijd toevoegen aan het formulier.

 

Als laatste, de scheidsrechter moet worden toegevoegd door de thuisspelende ploeg. Bij het openen van het digitaal wedstrijdformulier staan onderaan de officials, door op het vak te tikken kun je de scheidsrechter toevoegen. Er opent dan een zoekscherm waarbij je kunt zoeken op voor of achternaam (helaas niet beide). Als deze is toegevoegd kan deze de opstellingen goedkeuren en de uitslag invullen.

 

Als scheidsrechter:

De thuisspelende ploeg moet jou toevoegen als official voor de wedstrijd. Wanneer dit is gelukt verschijnt deze wedstrijd onder het kopje 'Programma'. Na het openen van het digitale wedstrijdformulier kun je, door te klikken op de logo's van beide ploegen, de opstellingen goedkeuren. Als de wedstrijd is afgelopen kun je onderaan naar het wedstrijdverslag gaan en de stand invoeren (onder de logo's) en op de onderste balk tikken om verder te gaan. Wanneer je de wedstrijd bevestigd hebt, krijgen de beide teams een melding in Sportlinked dat de wedstrijd is vastgelegd.

 

LET OP: het kan een paar minuten duren voordat wijzigingen voor anderen zichtbaar zijn, omdat alles via de KNKV loopt. Als je de melding 'wedstrijd opgeslagen' of iets dergelijke te zien krijgt (groene balk boven in het scherm), heb jij de gegevens naar de KNKV gestuurd. Bij een melding met een rode balk gaat er iets fout en geeft de melding zelf aan wat dit is.

 

Ook kun je nog extra informatie vinden in de handleiding van het KNKV, waar alles wat uitgebreider wordt uitgelegd en de uitleg ook is voorzien van voorbeeldschermen. Deze handleiding is hier te vinden: http://www.knkv.nl/competitie/digitaal-wedstrijd-formulier/handleiding-dwf/