Update: Coronavirus (en invloed daarvan op onze competities)

Beste leden,

 

Het KNKV heeft kennisgenomen van de additionele maatregelen, die het kabinet 15 maart heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het huidige pakket aan kabinetsmaatregelen - ook gelet op de toespraak van premier Rutte van 16 maart - heeft voor dit moment de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie:

 

 

Wedstrijdkorfbal (zaal)

Alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal - dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling - neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit. Dit besluit zal invloed hebben op de competities van onze C1, B1, A1, ons 3e, 2e en 1e.

 

Breedtekorfbal (zaal)

Als gevolg van de kabinetsmaatregelen heeft het KNKV besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – af te gelasten. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft. Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld. Dit betekent dat de competities van ons 4e, 5e, onze midweek, A2, C2, D1, D2, E1, E2, E3, F1, F2 als niet gespeeld worden beschouwen.

 

Veldcompetitie

 

Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt. De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

Kerstwens en uitnodiging nieuwjaarsreceptie

Namens het bestuur wensen we al onze leden, ouders en betrokkenen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

We willen iedereen uitnodigen voor de nieuwjaarsreceptie op 4 januari in het clubhuis, van 14:00 uur tot 18:00 uur. Rond 15:30 uur zullen we gezamenlijk proosten op het nieuwe jaar, waar sportiviteit en plezier weer voorop staan. Verder hebben we nog een leuke activiteit: de DOT-pubquiz 2020 met spetterende prijzen! Start rond 14.45 uur. Zorg dus dat je erbij bent!

 

Grote Clubactie toppers

 

Vele jeugdleden hebben hun uiterste best gedaan om veel loten te verkopen. Er zijn ruim 600 loten verkocht. Op vrijdag 6 december zijn 2 topverkopers extra in het zonnetje gezet. Gallyon Ketels (D2) verkocht maar liefst 92 loten en Kallima van der Linden (D1) had net als vorig jaar een record van 110 verkochte loten! Alle jeugdleden die 10 loten of meer hebben verkocht hebben hun beloning in ontvangst mogen nemen.

 

Wij zijn heel trots op de enorme inzet van onze jeugdleden. Zij hebben ervoor gezorgd dat deze actie een resultaat heeft opgeleverd van ruim € 1200,- netto voor DOT. 

 

Namens DOT ontzettend bedankt allemaal !!!

Jeugdleden Kallima en June ontvangen kinderlintje!

Afgelopen woensdag 20 november ontvingen Kallima (D1) en June (A2) een lintje vanwege het vele werk dat zij vrijwillig verrichten. Bij ons op de club is wel bekend dat beide dames al jaren de meeste loten verkopen bij de Grote Clubactie en daarnaast ook jaarlijks collecteren voor het Fonds Gehandicapte Sport.

 

Wat de meeste leden van ons niet weten is dat zij ook actief zijn in het wijkcentrum van de Schadewijk en dat zij ook altijd goed voor hun oudere zus zorgen die een beperking heeft. Ze staan samen met hun ouders altijd klaar om hand en spandiensten te verrichten.

 

Wij nomineerden zowel Kallima als June voor een kinderlintje. Afgelopen woensdag was het zover. Met een smoesje lokten de ouders ze naar het gemeentehuis. Beide boos en teleurgesteld dat ze niet konden trainen, maar daar was al snel niks meer van over toen beide dames naar voren geroepen werden.

 

Wij zijn hartstikke trots dat we twee van zo’n actieve jeugdleden binnen onze vereniging hebben en hopen dat ze nog jaren met veel plezier bij onze vereniging actief blijven!

 

 

Namens het bestuur nogmaals gefeliciteerd! Goed bezig en ga vooral zo door!

DOT huldigt 10 jubilarissen

Afgelopen donderdag 7 november was onze halfjaarlijkse algemene ledenvergadering.

Hierbij mochten we verschillende jubilarissen huldigen!

We zijn er trots op dat onze leden zo lang lid zijn van het KNKV en waarvan veruit de meeste ook al die tijd van onze vereniging!

 

25 jaar lid:

Esther, Marcel, Lennart en Tim

 

40 jaar lid:

Peter, Cees-Jan, Nathalie

 

50 jaar lid:
Ine

 

60 jaar lid:

Jan en Jeanne

 

 

Namens de het bestuur nogmaals allen van harte gefeliciteerd met deze prachtige jubilea. 

Bestuur DOT weer op volle sterkte

Sinds de laatste algemene ledenvergadering (7 november j.l.) beschikken we weer over een volledig bestuur!

Irene neemt vanaf heden de functie van secretaris over en Bram zal toetreden als algemeen lid.

We zijn hartstikke blij dat we weer een volledig bestuur hebben en hebben er vertrouwen in dat we zo goed in staat zijn onze vereniging te besturen.

De taakverdeling is als volgt:

 • Tim             - Voorzitter, contact PR-commissie en sponsorcommissie
 • Irene          - Secretaris
 • Linda           - Penningmeester
 • Ramon         - contactpersoon arbitragecommissie en technische commissie
 • Denice          - contactpersoon barcommissie en activiteitencommissie
 • Bram           - algemeen lid
 • Wouter         - contactpersoon jeugdactiviteitencommissie, jeugd technische commissie, school actieve vereniging (SAV)

 

 

Voel je vrij om ons aan te spreken of te mailen. 

Weer drie cadeaubonnen uitgereikt!

Dit keer ontvingen Keaya, Jasper en Lennon een cadeaubon van de Intertoys t.w.v. € 10,-!

Waarom? Nou heel simpel, zij brachten alle drie een nieuwe jongen aan als lid! Daar zijn we erg blij mee. Bedankt dus nogmaals alle drie!

 

Makkelijk te verdienen dus! De actie loopt nog steeds, dus wanneer neem jij iemand mee?

Met ingang van dit seizoen een nieuw lidmaatschap: AR-lidmaatschap

Er is steeds meer vraag naar een flexibel lidmaatschap. We zien de laatste tijd leden stoppen die niet meer de vaste verplichtingen willen. Met het AR-lidmaatschap kunnen leden aangeven dat ze zo af en toe wel een wedstrijd willen spelen. Daarnaast mogen AR-leden deelnemen aan trainingen. Oftewel een erg flexibel lidmaatschap.

 

Dit lidmaatschap valt wat contributie betreft tussen trainend lid en spelend lid, omdat zij geen volledig wedstrijdprogramma spelen. Een AR-lid wordt niet ingedeeld in een team, maar kan door de verschillende teams worden benaderd wanneer zij zelf niet over genoeg mensen beschikken. Met het indelen van de teams wordt dus ook geen rekening gehouden met AR-leden en zorgt de TC ervoor dat de teams voldoende bezetting hebben (idealiter 6 om 6 per team). Bij afmeldingen/verhinderingen/blessures/etc. kunnen naast de junioren ook de AR-leden worden benaderd. In overleg met de TC wordt bepaald hoe we de trainingen in kunnen richten, afhankelijk van het aantal AR-leden.

 

Voorwaarden:

 • Een AR-lid speelt maximaal 10 wedstrijden per seizoen. Bij meer wedstrijden wordt het lidmaatschap omgezet naar spelend lid, met de bijbehorende contributie. Uitzonderingen kunnen door het bestuur/de TC worden gemaakt, indien noodzakelijk.
 • De contributie voor een AR-lidmaatschap is vastgesteld op € 36,- per kwartaal.
 • De AR-leden worden in een WhatsApp-groep geplaatst samen met de aanvoerders van de teams. De aanvoerders kunnen hierin de AR-leden vragen om in te vallen.
 • Meld je aan als AR-lid als je ook daadwerkelijk met regelmaat beschikbaar en bereid bent om in te vallen/wedstrijden te spelen.
 • Als AR-lid wordt je minimaal ingedeeld in het takenschema, maximaal tweemaal per seizoen.

 

 

Ben jij enthousiast geworden? Meld jezelf dan aan via het inschrijfformulier op onze website en geef hierop aan dat je AR-lid wilt worden. Mail dit inschrijfformulier naar tc@kvdot.nl en ledenadministratie@kvdot.nl

Houd je spreekbeurt over korfbal!

(LET OP: Veranderd!)

 

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? Houd dan je spreekbeurt over korfbal en laat jouw klasgenoten zien hoe leuk, gezellig, cool en stoer onze sport is!

Voorheen kon je ons mailen en zorgden wij voor een pakketje voor je spreekbeurt. In de tijd van digitalisering past dit steeds minder in het beeld van het KNKV.

Zij ontwikkelden daarom een website die je helpt bij het maken van je spreekbeurt. Kijk hiervoor op: https://www.knkv.nl/korfbal/spreekbeurtpakket

 

Mocht je nog materialen willen lenen, dan kun je contact opnemen met school@kvdot.nl.

Natuurlijk hopen we dat er naar aanleiding van jouw spreekbeurt klasgenoten enthousiast zijn geworden en ze willen komen korfballen, in dat geval mag je dit bij ons doorgeven (school@kvdot.nl) en zorgen we voor flyers met informatie over onze club en korfbal. 

Uniek Sporten Sportdag - Alex Manders

Vrijdag 1 februari stonden ook wij op de markt voor Uniek Sporten, georganiseerd door het Sport Expertise Centrum. Onze eigen Alex en moeder en trainster van ons G-team Anita werden geïnterviewd.