Fit Tribe & Yogaland

GA HIERVOOR NAAR WWW.YOGALAND.NL OF NAAR WWW.FITTRIBE.NL

Digitale collectie fonds gehandicapten sport

In verband met corona collecteren wij dit jaar digitaal. Via onderstaande link kun je geld doneren! De helft van de opbrengst ontvangen wij als vereniging! Deel dus massaal deze link via whatsapp, facebook, instagram, enz. en vergeet natuurlijk niet zelf een bedrag te doneren. Samen zorgen we voor een mooie opbrengst!

 

 

Alvast bedankt namens het bestuur KV DOT Oss

 

https://gehandicaptensport.digicollect.nl/kv-dot?utm_campaign=fonds-gehandicaptensport&utm_content=new_action_with_email&utm_medium=email&utm_source=digicollect&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&utm_campaign=website

 

 

Presentatie verenigingsbeleid 10 mei

Afgelopen periode hebben we jammer genoeg niet of beperkt kunnen korfballen en hebben we elkaar minder gezien.  

We hopen natuurlijk dat daar snel verandering in komt. 

 

Als bestuur hebben we deze coronaperiode gebruikt om te kijken hoe wij onze vereniging willen besturen en wat daarbij komt kijken. 

Alle commissies hebben we uitgenodigd om een presentatie bij te wonen op maandag 10 mei om 20.00 uur. Mocht je in een commissie zitten en onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen en ben je toch lid van een commissie, laat het ons dan even weten via bestuur@kvdot.nl

 

We laten jullie verder nog even in spanning! We zijn voornemens om het verenigingsbeleid in de algemene ledenvergadering van dit voorjaar (maandagavond 14 juni) te presenteren.

Zet deze datum dus allemaal vast in je agenda. 

 

Bestuur KV DOT Oss

Tim van Breda bij DTV Focus

Onze voorzitter Tim van Breda was te gast bij het programma Focus van Dtv Nieuws - Uden. Kijk hier de aflevering terug: 

 

https://dtvnieuws.nl/televisie/gemist/focus-den-bosch/836a19a3-442f-4250-af68-8ecb440a1582/focus-05-04-2021

 

Voortgang ontwikkeling technisch beleid

Ondanks dat jullie even niks van ons hebben gehoord, zitten we zeker niet stil. Tijd voor een terugkoppeling aan jullie allemaal. 

 

Afgelopen maandag (22 maart) kwamen we, jammer genoeg nog steeds digitaal, bijeen. Inmiddels zijn we met een groep van ongeveer 25 mensen die meedenken over hoe vorm te geven aan ons technisch beleid. Deze ruime groep bestaat uit ouders van jongere en oudere jeugdleden, oudere jeugd, seniorenkorfballers uit de selectie en de lagere seniorenteams, trainers/coaches, rustende leden, enzovoort. Kortom we denken dat zo iedereen vertegenwoordigd wordt. 

 

Nadat we eerder de kernwaarden, doelgroepen en doelstellingen vaststelden, gingen we nu dieper in op de inhoud:

- Leiden we breed motorisch (veel variatie) of smal (alleen korfbalvaardigheden) op? 

- Maken we allrounders (iedereen moet alles kunnen) of specialisten (schutters, rebounders, verdedigers)?

- Welke (eenmalige of structurele) acties moeten er binnen de club uitgezet worden om dit te realiseren?

 

Ben je benieuwd naar de uitkomsten en/of denk je een steentje bij te kunnen dragen? Neem dan contact op met Tim van Breda, Arno Theunisse, Joris van Aanholt of Wouter van Aanholt 

 

 

Trainingen Senioren

Met de nieuwe maatregelen vanaf 3 maart is het voor leden tot en met 26 jaar weer toegestaan om te trainen zonder beperkende maatregelen. Er is echter nog wel een avondklok waar we rekening mee dienen te houden. 

De selectie traint op zaterdag van 11.00 uur tot 12.15 uur. De senioren van 3, 4, 5 en de midweek hebben de gelegenheid om op zaterdagen te trainen van  12.30 tot 13.45 uur. 

 

Nogmaals ter verheldering; leden tot 27 jaar kunnen trainen zoals we dit gewend zijn van alle vorige jaren, dus ook met onderlinge wedstrijdjes/partijen. Leden van 27 jaar en ouder mogen ook komen trainen, maar zij dienen nog even volgens de voorgaande maatregelen te werken. Dus in vaste tweetallen en op 1,5 meter afstand van elkaar.  

 

Handen desinfecteren, gesloten kleedkamers en een gesloten kantine blijven helaas nog even de norm.

 

Webinar Technisch Beleid KV DOT

Woensdagavond 6 januari vond de Webinar Technisch Beleid plaats. In de bijlage vinden jullie de presentatie van de Webinar.

Veel aanwezigen uit diverse lagen van de vereniging, ouders, jeugdleden en diverse senioren. Daar zijn we hartstikke blij mee. 

Naar aanleiding van de resultaten van de enquête stelden we vier kernwaarden op. We vroegen feedback over onze nieuwe 4 kernwaarden van de vereniging:

- Ontwikkeling

- Verbinding

- Toegankelijkheid

- Plezier

 

 Ook de doelgroepen en doelstellingen per doelgroep toetsten we.

Voorzichtige conclusie: we zijn op de goede weg! We gaan verder!

Veel van de aanwezigen wisten we enthousiast te maken voor het vervolg. Fijn, deze mensen ontvangen eerdaags een uitnodiging voor het vervolg. 

Bij het vervolgtraject gaan we verder in op de doelstellingen en kleuren we het beleid verder in.

We gaan geen plan maken wat we in de kast leggen, maar we stellen een technisch beleidsplan op dat in beweging is en blijft en waar iedereen zijn of haar input voor kan geven. 

Het moet een bewegend beleid zijn, waarin we ook kunnen bijsturen. 

 

Nogmaals iedereen bedankt voor zijn of haar inbreng. 

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd. Spreek ons dan vooral aan!

 

Met sportieve groet,

 

Tim van Breda

Arno Theunisse

Joris van Aanholt

Wouter van Aanholt

Trainen in Corona-tijd

Allereerst nog allemaal de beste wensen voor 2021. Hopelijk een beter jaar voor ons allen.  

 

Er is de afgelopen weken geïnventariseerd of er animo is om buiten te trainen deze tijd. Die is er. Daarom zullen we vanaf vrijdag 8 januari de trainingen gaan hervatten. Dit is mogelijk, maar wel met een aantal maatregelen, namelijk: 

• Trainingen zullen buiten op onze velden plaatsvinden.  

• Jeugdteams tot en met de A mogen trainen zoals "normaal", seniorenteams mogen enkel in tweetallen trainen en iedereen dient 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Een trainer is hier toegestaan, maar mag niet de hele groep tegelijk aanspreken. Groepsinstructie aan meerdere senioren tweetallen in één keer mag niet. 

• Kleedkamers en kantines blijven gesloten. Alleen de toiletten zijn open voor uiterste nood.  

• Bij aankomst wordt iedereen geregistreerd en iedereen ontsmet de handen voor en na de training. 

• Ouders en publiek zijn niet toegestaan op het terrein. 

• Maximaal 5 minuten voor je training het terrein op, maximaal 5 minuten na je training van het terrein af.  

Concluderend: het komt er kort gezegd op neer dat we teruggaan naar hoe het was voordat we de zaal ingingen. Zo blijft het uiteraard ook de norm dat mensen met klachten thuisblijven. Een gezondheidscheck is verplicht. Dit kan door bij aanvang van de training te vragen of iemand klachten heeft. Wanneer dit het geval is, dienen deze mensen direct naar huis te gaan. 

 

Het was, is en blijft uiteraard een vrijwillige keuze om deel te nemen aan de training. Wij willen jullie als club de mogelijkheid geven om te sporten wanneer jullie dat willen. Als iemand dit niet wil, is het hun goed recht om die keuze te maken.  

 

We starten pas op vrijdag 8 januari omdat we op woensdag 6 januari een Webinar Technisch Beleid houden. Hier leggen we jullie voor wat we tot nu toe hebben gedaan en halen we feedback op. Mocht je geïnteresseerd zijn, mail dan naar wouter_vanaanholt@hotmail.com en hij zal zorgen dat je een link ontvangt voor woensdagavond om 19.30 uur.  

 

Gezocht: corona-coördinatoren om tijdens de woensdag- en vrijdagtrainingen te zorgen dat alles volgens de richtlijnen verloopt. Uitleg ontvang je van ons. Het kan onder de trainingstijd van jouw kind. Aanmelden graag via corona@kvdot.nl. Als we geen coördinatoren hebben, kunnen de trainingen jammer genoeg niet doorgaan.  

 

Blijf gezond en een sportieve groet, 

Bestuur KV DOT

 

Korfbal League kijken verandert!

Enkele weken geleden werd duidelijk dat topsportcompetities in Nederland van start mogen gaan en dus ook de Korfbal League. Vanaf 2 januari worden oefenwedstrijden gespeeld. 16 januari start de korfbal League competitie! Ondanks de gedeeltelijke lockdown kunnen we dus toch genieten van onze mooie sport korfbal!

 

De livestreams worden alleen niet meer uitgezonden via Youtube maar via Eyecons. Je moet jezelf éénmalig (kosteloos) aanmelden via www.eyecons.com dat je recht geeft om live te kijken. 

 

Waarschijnlijk overbodige informatie voor iedereen, maar het is ook mogelijk om vanaf je laptop of mobiel te casten naar je televisie door middel van een Chromcast/HDMI-kabel of gewoon met jouw Smart TV. Zo kijk jij dus vanaf 2 januari lekker korfbal op jouw eigen televisie in de huiskamer!

 

In Memoriam: Chloë van der Linden

Afgelopen dinsdag bereikte ons het verdrietige nieuws dat Chloë van der Linden op 21-jarige leeftijd plotseling is overleden. Chlöe’s zussen June en Kallima spelen al jaren bij onze korfbalvereniging, momenteel in de A3 en C1. Moeder Gabriëlle is als vrijwilliger altijd in de weer voor onze vereniging, zo zit ze in de jeugd activiteiten commissie en helpt ze jaarlijks mee met de organisatie van de Giga Kangoeroe Klupdag.  Chloë’s vader Marco is eveneens nooit te beroerd om z’n handen uit de mouwen te steken. Hij draagt zijn steentje bij met Koningsdag in de stad of in de keuken om de jeugdleden te voorzien van iets lekkers.  

 

De ouders en zussen namen Chloë vaak mee naar DOT. Ondanks haar beperkingen genoot zij zichtbaar op het korfbalveld. Met carnaval, de DOT-kraam op Koningsdag of andere feestactiviteiten: Chloë deed graag mee. 

 

Gabriëlle, Marco, June en Kallima, wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe voor nu en de komende tijd. 

 

Namens korfbalvereniging DOT Oss, 

Het bestuur