Trainingen Senioren

Met de nieuwe maatregelen vanaf 3 maart is het voor leden tot en met 26 jaar weer toegestaan om te trainen zonder beperkende maatregelen. Er is echter nog wel een avondklok waar we rekening mee dienen te houden. 

De selectie traint op zaterdag van 11.00 uur tot 12.15 uur. De senioren van 3, 4, 5 en de midweek hebben de gelegenheid om op zaterdagen te trainen van  12.30 tot 13.45 uur. 

 

Nogmaals ter verheldering; leden tot 27 jaar kunnen trainen zoals we dit gewend zijn van alle vorige jaren, dus ook met onderlinge wedstrijdjes/partijen. Leden van 27 jaar en ouder mogen ook komen trainen, maar zij dienen nog even volgens de voorgaande maatregelen te werken. Dus in vaste tweetallen en op 1,5 meter afstand van elkaar.  

 

Handen desinfecteren, gesloten kleedkamers en een gesloten kantine blijven helaas nog even de norm.

 

Webinar Technisch Beleid KV DOT

Woensdagavond 6 januari vond de Webinar Technisch Beleid plaats. In de bijlage vinden jullie de presentatie van de Webinar.

Veel aanwezigen uit diverse lagen van de vereniging, ouders, jeugdleden en diverse senioren. Daar zijn we hartstikke blij mee. 

Naar aanleiding van de resultaten van de enquête stelden we vier kernwaarden op. We vroegen feedback over onze nieuwe 4 kernwaarden van de vereniging:

- Ontwikkeling

- Verbinding

- Toegankelijkheid

- Plezier

 

 Ook de doelgroepen en doelstellingen per doelgroep toetsten we.

Voorzichtige conclusie: we zijn op de goede weg! We gaan verder!

Veel van de aanwezigen wisten we enthousiast te maken voor het vervolg. Fijn, deze mensen ontvangen eerdaags een uitnodiging voor het vervolg. 

Bij het vervolgtraject gaan we verder in op de doelstellingen en kleuren we het beleid verder in.

We gaan geen plan maken wat we in de kast leggen, maar we stellen een technisch beleidsplan op dat in beweging is en blijft en waar iedereen zijn of haar input voor kan geven. 

Het moet een bewegend beleid zijn, waarin we ook kunnen bijsturen. 

 

Nogmaals iedereen bedankt voor zijn of haar inbreng. 

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd. Spreek ons dan vooral aan!

 

Met sportieve groet,

 

Tim van Breda

Arno Theunisse

Joris van Aanholt

Wouter van Aanholt

Trainen in Corona-tijd

Allereerst nog allemaal de beste wensen voor 2021. Hopelijk een beter jaar voor ons allen.  

 

Er is de afgelopen weken geïnventariseerd of er animo is om buiten te trainen deze tijd. Die is er. Daarom zullen we vanaf vrijdag 8 januari de trainingen gaan hervatten. Dit is mogelijk, maar wel met een aantal maatregelen, namelijk: 

• Trainingen zullen buiten op onze velden plaatsvinden.  

• Jeugdteams tot en met de A mogen trainen zoals "normaal", seniorenteams mogen enkel in tweetallen trainen en iedereen dient 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Een trainer is hier toegestaan, maar mag niet de hele groep tegelijk aanspreken. Groepsinstructie aan meerdere senioren tweetallen in één keer mag niet. 

• Kleedkamers en kantines blijven gesloten. Alleen de toiletten zijn open voor uiterste nood.  

• Bij aankomst wordt iedereen geregistreerd en iedereen ontsmet de handen voor en na de training. 

• Ouders en publiek zijn niet toegestaan op het terrein. 

• Maximaal 5 minuten voor je training het terrein op, maximaal 5 minuten na je training van het terrein af.  

Concluderend: het komt er kort gezegd op neer dat we teruggaan naar hoe het was voordat we de zaal ingingen. Zo blijft het uiteraard ook de norm dat mensen met klachten thuisblijven. Een gezondheidscheck is verplicht. Dit kan door bij aanvang van de training te vragen of iemand klachten heeft. Wanneer dit het geval is, dienen deze mensen direct naar huis te gaan. 

 

Het was, is en blijft uiteraard een vrijwillige keuze om deel te nemen aan de training. Wij willen jullie als club de mogelijkheid geven om te sporten wanneer jullie dat willen. Als iemand dit niet wil, is het hun goed recht om die keuze te maken.  

 

We starten pas op vrijdag 8 januari omdat we op woensdag 6 januari een Webinar Technisch Beleid houden. Hier leggen we jullie voor wat we tot nu toe hebben gedaan en halen we feedback op. Mocht je geïnteresseerd zijn, mail dan naar wouter_vanaanholt@hotmail.com en hij zal zorgen dat je een link ontvangt voor woensdagavond om 19.30 uur.  

 

Gezocht: corona-coördinatoren om tijdens de woensdag- en vrijdagtrainingen te zorgen dat alles volgens de richtlijnen verloopt. Uitleg ontvang je van ons. Het kan onder de trainingstijd van jouw kind. Aanmelden graag via corona@kvdot.nl. Als we geen coördinatoren hebben, kunnen de trainingen jammer genoeg niet doorgaan.  

 

Blijf gezond en een sportieve groet, 

Bestuur KV DOT

 

Korfbal League kijken verandert!

Enkele weken geleden werd duidelijk dat topsportcompetities in Nederland van start mogen gaan en dus ook de Korfbal League. Vanaf 2 januari worden oefenwedstrijden gespeeld. 16 januari start de korfbal League competitie! Ondanks de gedeeltelijke lockdown kunnen we dus toch genieten van onze mooie sport korfbal!

 

De livestreams worden alleen niet meer uitgezonden via Youtube maar via Eyecons. Je moet jezelf éénmalig (kosteloos) aanmelden via www.eyecons.com dat je recht geeft om live te kijken. 

 

Waarschijnlijk overbodige informatie voor iedereen, maar het is ook mogelijk om vanaf je laptop of mobiel te casten naar je televisie door middel van een Chromcast/HDMI-kabel of gewoon met jouw Smart TV. Zo kijk jij dus vanaf 2 januari lekker korfbal op jouw eigen televisie in de huiskamer!

 

In Memoriam: Chloë van der Linden

Afgelopen dinsdag bereikte ons het verdrietige nieuws dat Chloë van der Linden op 21-jarige leeftijd plotseling is overleden. Chlöe’s zussen June en Kallima spelen al jaren bij onze korfbalvereniging, momenteel in de A3 en C1. Moeder Gabriëlle is als vrijwilliger altijd in de weer voor onze vereniging, zo zit ze in de jeugd activiteiten commissie en helpt ze jaarlijks mee met de organisatie van de Giga Kangoeroe Klupdag.  Chloë’s vader Marco is eveneens nooit te beroerd om z’n handen uit de mouwen te steken. Hij draagt zijn steentje bij met Koningsdag in de stad of in de keuken om de jeugdleden te voorzien van iets lekkers.  

 

De ouders en zussen namen Chloë vaak mee naar DOT. Ondanks haar beperkingen genoot zij zichtbaar op het korfbalveld. Met carnaval, de DOT-kraam op Koningsdag of andere feestactiviteiten: Chloë deed graag mee. 

 

Gabriëlle, Marco, June en Kallima, wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe voor nu en de komende tijd. 

 

Namens korfbalvereniging DOT Oss, 

Het bestuur

In memoriam: Ina Abrahams

Vol ongeloof ontvingen we het droevige bericht dat Ina Abrahams is overleden. Met haar overlijden moeten we afscheid nemen van een korfbalicoon in Oss.

 

Ina begon met korfballen bij Organon en stapte nog voor de fusie met haar hele gezin over naar DOT. Het werk dat zij verrichtte voor de club is onbeschrijfelijk, Ina was ontzettend belangrijk voor het jeugdkorfbal in Oss. De wijk in en in het centrum staan om nieuwe leden te werven, schoolsport, het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, niks was Ina te gek om te zorgen voor nieuwe aanwas bij onze vereniging. Die nieuwe aanwas wilde ze dan ook maar al te graag zelf trainen en coachen. Jarenlang was ze verantwoordelijk voor de welpen en later voor de F-jes. Veel (oud)leden kunnen zich vast nog wel haar bus herinneren waarmee ze het hele team op zaterdag op pad nam. Ook bekleedde ze jaren de functie van wedstrijdsecretariaat.

 

Ook nu was Ina nog actief in de School Actieve Vereniging, waarbij ze betrokken was bij de organisatie van de Giga Kangoeroe Klupdag, contactpersoon was voor de Try-Out-Sports en ze nog altijd met de bus de materialen reed als er gymlessen gegeven werden om zo nieuwe leden te werven. Vorige maand werd er nog druk vergaderd over hoe we nu leden konden werven in deze lastige tijd. Ina had er altijd wel ideeën over.

 

Niet gek dat we Ina enkele jaren geleden benoemde tot lid van verdienste. Afgelopen maand bereikte Ina nog een mooie mijlpaal, 60 jaar lid. Afgelopen zaterdag besloten we Ina daarom thuis te gaan verrassen, maar ze was niet thuis hoorde we van de overbuurvrouw, die de bloemen, wijn en oorkonde aannam om deze bij haar thuiskomst alsnog te overhandigen.  

 

Ina is altijd een trouw lid van onze vereniging geweest. Met haar borduurbedrijf was ze ook nog eens sponsor van de club. Velen kennen haar ook als supporter langs de zijlijnen. Ze miste zelden een wedstrijd van haar kinderen en kleinkinderen. Zelfs afgelopen augustus kwam ze, samen met Willy, nog naar Eindhoven om haar kleinzoon aan te moedigen.

Het lijkt nog maar zo kort geleden.

 

Ina, we gaan je enorm missen en zullen niet vergeten wat je voor ons hebt betekend.

Wij wensen iedereen en in het bijzonder haar man Willy, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte de komende periode met dit grote verlies.

 

Namens korfbalvereniging DOT Oss, 

Het bestuur 

Technisch Beleid in de maak

30 november bespraken we in een klein gezelschap (Arno, Joris, René, Tim en Wouter) de resultaten van de enquête. 

René begeleid ons vanuit zijn bedrijf (DeSportCoach.com) en zijn ondersteuning wordt door het KNKV gratis aangeboden. We hebben hiermee een voortrekkersrol in ons district. 

 

77 betrokkenen vulden de enquête in. Nogmaals bedankt! Jullie bijdrage levert input aan de ontwikkeling van ons Technisch Beleid.

Aan de hand van de resultaten hebben we de kernwoorden en doelgroepen van onze vereniging in kaart proberen te brengen.

Binnenkort zullen we iedereen die zijn/haar e-mailadres heeft achtergelaten uitnodigen voor een bijeenkomst waarin we de kernwoorden en doelgroepen van onze vereniging zullen voorleggen.

Hier verzamelen we weer nieuwe input. 

 

Het kan zijn dat we vervolgens ook aan jou komen vragen of we met deze kernwoorden en doelgroepen op de juiste weg zijn. Iedereens input nemen we mee.

Een technisch beleid maken we niet met een kleine groep, dat maken we samen met de gehele vereniging, dus ook met jou! 

 

 

Heb je bij voorbaat al iets waar we echt rekening mee moeten houden, schroom jezelf dan niet om ons aan te spreken. Dat vinden we alleen maar fijn. 

DOT mondkapjes en drinkflessen

Jouw eigen DOT mondkapje en drinkbidon met DOT-logo? Bestel ze nu! Bestellen kan t/m zondag 18 oktober.

 

Mail naar Wouter_vanaanholt@hotmail.com.

- DOT mondkapje € 6,-

- DOT drinkfles € 5,-

Of combineer beide voor € 10,-

Update Corona (2)

Vanwege de nieuwe Coronaregels die tijdens de persconferentie zijn gecommuniceerd, zijn wij ook genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen: 

 

- De kantine zal tot nader order gesloten zijn. De kleedkamers, toiletten en tassenrek zullen wel bruikbaar zijn. 

- Het hek gaat op slot. Alleen spelers, trainers en scheidsrechters mogen het terrein betreden. Chauffeurs van bezoekende ploegen worden door het KNKV als teambegeleiding gezien en mogen het terrein op. Iedereen wordt vervolgens verzocht om na de training of wedstrijd direct naar huis te gaan of naar de kleedkamer en daarna direct naar huis te gaan. 

- Er zullen weer coördinatoren komen. Eén coördinator bij de poort en een coördinator op het terrein. Zij zullen controleren of alle maatregelen worden nageleefd. Op woensdag en vrijdag zullen dit vrijwilligers zijn. In het weekend zullen dit de volgens het takenschema ingeplande bardiensten zijn. Voor de coördinatoren zal een checklist met uitleg en instructie klaar liggen. Keukendiensten komen te vervallen. Zij zullen hun vervallen taak in een later takenschema inhalen.  

- De gang zal eenrichtingsverkeer worden. Dus bij de ingang aan de parkeerplaatszijde naar binnen en bij de uitgang aan de zijde van de materialenhokken naar buiten. Na de training/wedstrijd zullen we dus even om moeten lopen van het materialenhok naar de ingang, maar op deze manier hoeven teams elkaar niet te kruisen waardoor de onderlinge afstand beter kan worden bewaard. 

- Bij uitwedstrijden wordt het dragen van mondkapjes in de auto sterk geadviseerd. 

- Blijf rekening houden met de anderhalve meter afstand van elkaar. Dus ook bij het tassenrek en in het materialenhok. Ben geduldig en geef elkaar de ruimte. Blijf tevens je handen ontsmetten bij binnenkomst en check jezelf in middels de QR-code bij de ingang.  

 

Het is helaas een stap terug. Het is echter niet anders. Dit is wat wij moeten doen om elkaar gezond te houden, maar ook om ons aan de nationaal geldende regels te houden. Wij beseffen ons dat velen ‘Corona-moe’ zullen zijn, dit is echter wat we samen zullen moeten doen om een verdere lock-down te voorkomen. Een volgende stap zal zijn dat we niet meer mogen spelen of trainen. Laten we dit met zijn allen voorkomen. Er zullen coördinatoren zijn, maar spreek ook elkaar aan. Gezond blijven en mogen sporten zijn immers gezamenlijke doelen.  

 

Succes en blijf gezond,

 

Het Bestuur & het Corona-projectteam

Start trainingen woensdag 19 augustus en vrijdag 21 augustus

Vrijdag 26 juni was alweer de laatste training van dit seizoen. We hadden graag langer doorgegaan, maar omdat ze 30 juni starten met de vervanging van onze kunstgrasvelden zit dat er helaas niet in. 

Wij willen jullie alvast informeren dat de trainingen weer van start zullen gaan, op de nieuwe velden, op woensdag 19 augustus en vrijdag 21 augustus vanaf 18.00 uur.

De trainingstijden volgen zo snel mogelijk.

 

Wij wensen jullie allemaal alvast een fijne vakantie en hopen jullie woensdag 19 augustus weer op de velden te zien!