DOT mondkapjes en drinkflessen

Jouw eigen DOT mondkapje en drinkbidon met DOT-logo? Bestel ze nu! Bestellen kan t/m zondag 18 oktober.

 

Mail naar Wouter_vanaanholt@hotmail.com.

- DOT mondkapje € 6,-

- DOT drinkfles € 5,-

Of combineer beide voor € 10,-

Update Corona (2)

Vanwege de nieuwe Coronaregels die tijdens de persconferentie zijn gecommuniceerd, zijn wij ook genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen: 

 

 • De kantine zal tot nader order gesloten zijn. De kleedkamers, toiletten en tassenrek zullen wel bruikbaar zijn.  
 • Het hek gaat op slot. Alleen spelers, trainers en scheidsrechters mogen het terrein betreden. Chauffeurs van bezoekende ploegen worden door het KNKV als teambegeleiding gezien en mogen het terrein op. Iedereen wordt vervolgens verzocht om na de training of wedstrijd direct naar huis te gaan of naar de kleedkamer en daarna direct naar huis te gaan.  
 • Er zullen weer coördinatoren komen. Eén coördinator bij de poort en een coördinator op het terrein. Zij zullen controleren of alle maatregelen worden nageleefd. Op woensdag en vrijdag zullen dit vrijwilligers zijn. In het weekend zullen dit de volgens het takenschema ingeplande bardiensten zijn. Voor de coördinatoren zal een checklist met uitleg en instructie klaar liggen. Keukendiensten komen te vervallen. Zij zullen hun vervallen taak in een later takenschema inhalen.  
 • De gang zal eenrichtingsverkeer worden. Dus bij de ingang aan de parkeerplaatszijde naar binnen en bij de uitgang aan de zijde van de materialenhokken naar buiten. Na de training/wedstrijd zullen we dus even om moeten lopen van het materialenhok naar de ingang, maar op deze manier hoeven teams elkaar niet te kruisen waardoor de onderlinge afstand beter kan worden bewaard. 
 • Bij uitwedstrijden wordt het dragen van mondkapjes in de auto sterk geadviseerd. 
 • Blijf rekening houden met de anderhalve meter afstand van elkaar. Dus ook bij het tassenrek en in het materialenhok. Ben geduldig en geef elkaar de ruimte. Blijf tevens je handen ontsmetten bij binnenkomst en check jezelf in middels de QR-code bij de ingang.  

  Het is helaas een stap terug. Het is echter niet anders. Dit is wat wij moeten doen om elkaar gezond te houden, maar ook om ons aan de nationaal geldende regels te houden. Wij beseffen ons dat velen ‘Corona-moe’ zullen zijn, dit is echter wat we samen zullen moeten doen om een verdere lock-down te voorkomen. Een volgende stap zal zijn dat we niet meer mogen spelen of trainen. Laten we dit met zijn allen voorkomen. Er zullen coördinatoren zijn, maar spreek ook elkaar aan. Gezond blijven en mogen sporten zijn immers gezamenlijke doelen.  

  Succes en blijf gezond. 
  Het Bestuur & het Corona-projectteam

Start trainingen woensdag 19 augustus en vrijdag 21 augustus

Vrijdag 26 juni was alweer de laatste training van dit seizoen. We hadden graag langer doorgegaan, maar omdat ze 30 juni starten met de vervanging van onze kunstgrasvelden zit dat er helaas niet in. 

Wij willen jullie alvast informeren dat de trainingen weer van start zullen gaan, op de nieuwe velden, op woensdag 19 augustus en vrijdag 21 augustus vanaf 18.00 uur.

De trainingstijden volgen zo snel mogelijk.

 

Wij wensen jullie allemaal alvast een fijne vakantie en hopen jullie woensdag 19 augustus weer op de velden te zien!

90-jarig jubileum DOT

Wij hadden ons het 90-jarig jubileum ook iets anders voorgesteld. Donderdag 25 juni 1930 bestonden we alweer 90 jaar!

We hebben een prachtige club met veel betrokken leden. We zijn hartstikke trots dat jullie zo betrokken zijn bij onze vereniging en hopen dat jullie dat allen nog lang blijven. 

Voor velen zijn we een tweede thuis waar al veel blijvende vriendschappen zijn gesloten en dat willen we graag ook in de toekomst blijven. 

 

Wij wensen jullie allen een fijne zomervakantie en graag tot woensdag 19 augustus. Dan gaan we van start op onze nieuwe kunstgrasvelden!

 

 

Bestuur KV DOT

Joan Vos keert terug op het oude nest

We zijn verheugd te kunnen melden dat Joan Vos komend seizoen in het blauw zwart van onze vereniging zal spelen.

Joan groeide op bij DOT en vertrok in de aspiranten naar DSC. Ze speelde met Deetos/Snel (Dordrecht), Koog Zaandijk (Koog a/d Zaan) en DSC (Eindhoven) in de korfballeague en speelde in  Oranje U16 en U19.

Met Koog Zaandijk speelde ze met en tegen de absolute top van Nederland en bereikte in 2015 en 2016 de Play-Offs in de korfballeague en speelde ze in een vol Ahoy en Ziggodome.

Joan is inmiddels bijna 28 jaar oud, woont sinds kort in Wijchen en werkt in Oss. Mede daarom kiest ze ervoor om bij ons te komen korfballen. 

We denken dat Joan met haar jarenlange korfballeague en hoofdklasse ervaring met name de jongere spelers van onze selectie veel bij kan brengen. We willen structureel  de stap omhoog maken en haar terugkeer draagt hier zeker aan bij.

Joan geeft zelf aan “Ik blij met mijn keuze en terugkeer op het oude nest. Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe seizoen en ben blij deel te mogen uit maken van deze jonge leerzame groep. Korfballen op het hoogste niveau zat er helaas niet meer in. Ik ben namelijk werkzaam in de psychatrie als verpleegkundige en werk onregelmatige diensten. Ik ben blij dat ik mijn hobby mag blijven beoefenen bij DOT, en ben ze dankbaar voor deze mogelijkheid.”

We wensen Joan veel plezier, succes en bovenal een warm welkom terug bij onze mooie vereniging.

TC, Staf en Bestuur KV DOT

 

 

Archieffoto: Joan links in het rood in actie voor DSC

Ook trainingen voor 13 t/m 18 jaar worden hervat!

Afgelopen week mocht onze jongste jeugd alweer de velden op. Dit verliep erg goed.

 

We breiden daarom ook uit voor de oudere jeugd. Jeugdtrainers die geen training willen verzorgen, vragen we om zelf voor vervanging te zorgen.

 

Kijk hier voor meer informatie over de Coronamaatregelen!

Auke Verwer versterkt selectie

We zijn verheugd te kunnen melden dat Auke volgend seizoen onze selectie komt versterken. Hij maakt de overstap van DKB uit Best.
Met Auke halen we een goede allrounder binnen met veel lengte (1,94). Auke is 20 jaar oud en speelde altijd in de eerste teams van DKB. Tussentijds maakte hij de overstap naar de Eindhovense hoofdklasser DSC. Hier behaalde hij in de B1 de kruisfinales in de hoofdklasse. Na drie seizoenen keerde hij terug op het oude nest. Hier werd hij kampioen in de junioren en speelde afgelopen seizoen in het vlaggenschip van DKB.
Helemaal onbekend is Auke natuurlijk niet. Hij heeft een relatie met Mara (ook spelend in onze selectie). Auke studeert aan de PABO op de Hogeschool de Kempel in Helmond en volgt tegelijkertijd een premaster onderwijs wetenschappen op de open universiteit in Eindhoven. Verder houdt hij van gamen en spelletjes doen.
Auke zal niet alleen onze selectie komen versterken, maar zal ook samen met Wouter verantwoordelijk zijn voor onze junioren A1.
We wensen Auke ontzettend veel succes bij onze gezellige vereniging.

Bestuur en staf KV DOT

 

Archieffoto: Verwer rechts in het rood in actie tijdens de korfbalchallenge van 2018 in Rotterdam

Staf selectie 2020/2021

We zijn verheugd te kunnen melden dat Andy van den Bos, Nico van Heumen en Dennis van Kaathoven vanaf volgend seizoen de staf zullen vormen van onze selectie. 

 

Zij zijn alle drie natuurlijk geen onbekenden van de club. We hebben veel talent rondlopen in onze junioren- en seniorenselectie en verwachten dat Andy, Nico en Dennis met hun gedrevenheid en mentaliteit uitstekend in staat zijn om deze talenten verder te laten ontwikkelen. Daarnaast zijn we blij en trots dat we capabele eigen leden hebben die opstaan binnen onze eigen vereniging.

Wij hebben er vertrouwen in dat de aanstelling van Andy, Nico en Dennis bijdraagt aan een stap omhoog. We zijn binnen het bestuur ook aan het kijken hoe we onze vereniging een boost kunnen geven op gebied van technisch beleid. Binnenkort zullen we jullie hier ook verder over informeren. 

 

We willen Jan bedanken voor zijn inzet van de afgelopen twee seizoenen. 

 

Rest ons nog Andy, Nico, Dennis en al onze selectiespelers veel succes te wensen. 

 

Met sportieve groet,

 

Bestuur KV DOT

Martien van Bergen lid in de orde van oranje nassau

Ere lid van onze vereniging Martien, ontving afgelopen week een lintje van onze burgemeester.

Martien is al jaren actief binnen het korfballen in Oss. Voorheen bij Organon/TOP en na de fusie ook bij DOT. Martien bekleedde veel functies binnen de vereniging. De laatste jaren was hij nog secretaris, actief in de technische commissie, gaf hij nog training aan onze lagere seniorenteams, floot hij nog regelmatig wedstrijden, was hij actief in de werving en zette hij zich in voor de collectie voor de gehandicapte sport. Momenteel is Martien, inmiddels 76 jaar, nog altijd actief voor onze club. Op woensdagochtend is hij van vaste waarde bij onze woensdagmorgengroep. Deze groep is verantwoordelijk voor onderhoud en schoonmaak van ons clubhuis. Daarnaast voeren zij allerlei andere klussen uit, zoals bijvoorbeeld het onderhoud van het kunstgras en het versieren van ons clubhuis bij activiteiten.

Buiten DOT is hij mantelzorger voor zijn gehandicapte broer en is hij organisator en collectant van diverse collectes.

 

We zijn erg trots dat Martien deze onderscheiding heeft mogen ontvangen! Martien, van harte gefeliciteerd! We hopen nog jaren van je te mogen genieten. Bedankt voor al jouw inzet!

Nog even geduld (Corona)

 

Afgelopen week kondigde ons kabinet een versoepeling aan, waarin kinderen tot 12 jaar meer in teamverband mogen gaan sporten. Ook jeugd tussen de 13 en 18 jaar mag weer gaan trainen, mits wordt voldaan aan de 1,5 meter afstand.

Binnen de gemeente Oss is het SEC verantwoordelijk om voorstellen van clubs in behandeling te nemen. Momenteel werken we ons voorstel uit richting het SEC. Pas na goedkeuring van ons voorstel, kunnen we de trainingen hervatten.

Om alvast een tipje van de sluier te lichten, ons voorstel is om de jeugd in de leeftijdscategorieën van de Kangoeroes, F-, E- en D-pupillen weer te laten trainen, mits de trainers/coaches ook bereid zijn om de trainingen te verzorgen. Uiteraard verplichten we ook niemand om te komen trainen. Verder zullen we alle veiligheidsvoorschriften in acht nemen.

Voor jeugdleden in de leeftijdscategorie 13 tot en met 18 jaar hebben we besloten de trainingen voorlopig nog niet te hervatten. We hebben verschillende scenario’s bekeken, maar zien geen mogelijkheid om deze jeugd een kwalitatief goede training te kunnen bieden waarin men 1,5 meter van elkaar kan houden. Gezondheid staat in deze voorop, de middelbare scholen zijn immers ook nog gesloten.

We hopen jullie snel weer te kunnen informeren!

Met sportieve groet,

 

Bestuur KV DOT